Борисов избухна: Радев, какво да говоря с теб? Хвърлям оставка и после идвам под прозорците ти 24.09 | 12:00

След въпрос дали правителството остава, премиерът отговори "засега да" и обяви, че снимките с пачки и оръжие били "сготвени" от хора на президента

От iNews.bg

"Аз като дам оставка, какво ще си говоря с тебе, бе!" Това каза премиерът Бойко Борисов по отношение на президента Румен Радев. Той говори пред журналисти, което бе предавано на живо през профила му във "Фейсбук". Премиерът изглежда пак "инспектираше" строеж на път някъде из страната. 

Според Борисов приближава тежка криза и следва пълна мобилизация в държавата.

"А той какво казва Радев - "да дадат оставка и тогава да говорим". Ми аз като дам оставка, какво ще си говоря с тебе, бе?! Аз ще дойда под прозорците ти тогава. Това ли искат? Ще го направим. Ще дойде и това време", обясни Бойко Борисов.

Той се обърна задочно към Радев: "Ми ти не си президент, ти си партиен лидер. Какво да правя при тебе?"

По думите на Борисов хората разбрали кои организират протестите - "затова и великите им народни въстания не могат да съберат и колкото и на една конференция на ГЕРБ хора". 

След въпрос дали правителството остава, премиерът отговори "засега да". Предложението за експертно правителство (дошло от ДПС, но и от ВМРО - б.а.) най-много устройвало ГЕРБ, но то не било отговорно. 

Проблемът бил, че през 2017 г. някои формации не успели да влязат в парламента. Причината обаче била, че те тогава се разцепили, а Бойко Борисов не бил виновен за това. 

По повод снимките с шкафчетата с пари и злато, премиерът каза, че бил "сготвен" от хора на президента.

ОЩЕ ВИДЕА ОТ ДНЕШНИТЕ ОБИКОЛКИ НА ПРЕМИЕРА ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Водещи

Най-четени