Борисов иска от Нетаняху заедно да правим оръжия 13.06 | 12:02

Няма да забравим как българите са лежали върху релсите, каза израелският премиер

От iNews.bg

Постигнали сме изключително много откакто за първи път се запознахме преди много години в Тел Авив. Личното ни приятелство е отражение на приятелството, което съществува между нашите две държави. Това заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху на съвместна пресконференция с българския премиер Бойко Борисов, който от вчера е на посещение в Израел. Благодаря за доброто сътрудничество в областта на сигурността, добави Нетаняху, цитиран от БГНЕС.

Ние никога няма да забравим миналото и как българските граждани са лежали върху релсите, за да предотвратят депортирането на евреите, каза още Бенямин Нетаняху и се обърна към Борисов с думите: Благодаря за последователната подкрепа и отстояване на интересите на Израел по време на различните международни форуми, в които участване и включително в ЕС.

От своя страна Бойко Борисов добави, че нашите нации работят за доброто на световния мир. С Нетаняху ще обсъждаме дали не може да направим съвместно производство в областта на отбраната, особено фокусирани ще сме върху дроновете, съобщи българският премиер. Винаги съм смятал, че Израел е от изключителна важност за сигурността в Близкия Изток, отбеляза още Борисов. Не знам дали знаете, но нашите военни пилоти – и български, и израелски, провеждат съвместни тренировки, които са изключително полезни, добави Борисов. И изрази надежда за задълбочаване на партньорството между България и Израел в различни области.

По време на съвместната пресконференция Бенямин Нетаняху изрази съболезнования по повод убийството на израелски войник в Ирак. Изказването израелския премиер направи на иврит. Той заяви изказа своите адмирации към армията и службата за вътрешна сигурност за техните умели действия, които предотвратяват посегателства върху човешки животи. Убитият войник е един от най-добрите, които бранят мира и сигурността на Израел, каза Нетаняху.

Водещи

Най-четени