Борисов към парламента: Вие избирате КФН, защо ни викате нас 21.08 | 18:03

Искаме да помогнем на пострадалите клиенти на „Олимпик“, но да видим с какви пари, каза още той

От iNews.bg

Аз с Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се виждал от години сигурно. Нито съм я чувал, нито съм я срещал последните години и доклад при мен не е идвал. След като вие заговорихте публично за извънредно заседание, я извиках да я разпитам. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на Народното събрание заради казуса с фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик", което засяга около 200 хил. българи, сключи застрахователни договори. По-рано заместник-председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Ралица Агайн подаде оставка, предаде БГНЕС.

Премиерът предложи да се създаде работна група, с експерти от всички политически групи, която да излезе с решение за това как да бъдат обезщетени 200 000 български граждани, които пострадаха от фалита на "Олимпик". Нашето място днес не е тук. КФН е избрана от парламента, КФН се отчита пред парламента, по каква работа ни викате тук, обърна се Борисов към Корнелия Нинова. Каква отговорност ние да понесем? Оставката (на Ралица Агайн – бел. ред.) дали ще се приеме или не, това не ни решава проблема, добави Борисов. Преди това премиерът заяви, че по никакъв начин не се е месил, но това, което е изискал от службите е показало, че има сериозен проблем със застраховките.

"Има хора с по 300-400 автомобили, които застраховат в Румъния, Италия, Германия, Македония, Гърция. Логично ли е 42% от катастрофите или както ги водят – настъпили застрахователни събития в Румъния, да са на автомобили с български регистрационни табели", коментира Борисов. "Не бива тук да излезе, че БСП иска да помогне на тези 200 хил. души, а другите партии не искаме. Това не е така, защото трябва да видим с какви пари да го направим. Второ – ако го правим, какъв прецедент ще бъде това", допълни още той.

Водещи

Най-четени