Борисов обсъжда мерки срещу COVID-19 с премиера на Израел 06.03 | 14:45

В хода на разговора премиерът Борисов заяви, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. В разговора, който се проведе по молба на израелския министър- председател, Нетаняху отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19. Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани.

"Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре", заяви премиерът Борисов пред Нетаняху. Израелският премиер предложи на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата правителствени лидери, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър- председателят на Унгария Виктор Орбан и др. В хода на разговора премиерът Борисов заяви, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.

Водещи

Най-четени