Борисов се отчита пред евродепутатите за резултатите от председателството 03.07 | 09:58

Другата седмица той ще направи същото и пред Народното събрание

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов замина на посещение в Страсбург, за да представи резултатите от българското председателство на Съвета на ЕС пред членовете на Европейския парламент. Днес той ще информира европейските депутати за напредъка и резултатите по основните приоритети през последните шест месеца: европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани, бъдещето на Европа и младите хора, сигурност и стабилност в силна и единна Европа и цифровата икономика и уменията на бъдещето.

Преди участието в пленарната сесия, министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Вчера пък стана ясно, че Борисов ще информира и българското Народното събрание за резултатите от европредседателството ни. Това се посочва в писмо на премиера до председателя на парламента Цвета Караянчева.

Министър-председателят предлага да представи пред народните представители отчетът за работата на правителството в рамките на българското председателство на 13 юли 2018 г.

Водещи

Най-четени