Борисов скочи на Радев заради ветото: Гадно от негова страна, има популистки подбуди 22.03 | 15:32

Премиерът разкри,ч е всеки ден лично докладва на президента и е изненадан от неговото поведение

От iNews.bg

"Действително много интересно е това, кето се случва и доста неочаквано за мен, защото от неделя до днес ние сме провели две срещи – първата беше по моя инициатива, втората по инициатива на президента Рдаев. Всеки ден аз му се обаждам, днес той се обади да каже двата мотива, заради които връща закона. Разбира се той усложливо забрави да каже, че това е по предложение на БСП”.

Това каза премиерът Бойко Борисов, коментирайки частичното вето, което по-рано днес президентът наложи върху Закона за извънредното положение. И Добави: Гадно и низко е от страна на президента. така разединява, вместо да обединява. Лоша енергия от негова страна.

Никой в света не може да каже докога ще продължи пандемията, заяви Борисов и посочи, че за да може страната ни да се справи от утре ще заработи и Медицински съвет.

Премиерът припомни, че популистите, безотговорниците в лицето на БСП, досега са вкарвали държавата в няколко национални катастрофи.

Казах му на президента, че след като върне с този мотив закона – за спекулата, ние най-добронамерено ще го изгласуваме. Втората причина беше за думичката "невярна” информация, казах му, да я сменят с каквото искат, обясни Борисов.

Премиерът няколко пъти повтори, че в ситуацията на извънредно положение се ръководят единствено и само от мнението на специалисти и експерти. Нещо повече, в президентството ние говорихме заедно и всички се съгласихме, че мерките на България са най-добри в цяла Европа, припомни Борисов.

Ние си създаваме време, за да могат да останат възможности за лечение в името на всеки българин, заяви министър-председателят.

Още утре текстът за спекулата да се прегласува, каза още той и добави: По-добре да останем без този текст, отколкото да оставим пазарът да се изкриви.

Само единни – един за всички, всички за един – който какво може да прави, да го прави. Нашите братя от Македония плачат, ние трябва да наваксаме, да помогнем и на тях. Няма да се съгласим за историята, но да им помогнем да оцелеят. Длъжни сме и затова реорганизираме всички мощности.

Без участието на цялата нация няма как да стане, заключи Борисов и изрази надежда още утре парламентарните комисии да заработят и да има закон за извънредното положение.

Аз съм бил винаги добър стопанин и ако има нещо добро направено, то е по време на нашето управление, заяви Борисов.

Ако президентът е искал да консултира за армията, в парламента има стол за президернта – отива и консултира. Ние сме парламентарна република. Какво го е уплашило президента, че армията ще тръгне с танковете срещу хората ли? Армията ще помага, категорично заяви Борисов и уточни, че той (Радев – бел. ред.) си е върховен главнокомандващ и никой не оспорва това.

В момента, в който Щабът ми препоръча пълна карантина, ще го обсъдим, каза Борисов на журналистически въпрос. СПоред него гражданите вече разбират положението, още повече, че гледат какво се случва по света. "Каквото предложи щабът”, каза Борисов.

Запитан дали държавата се готви за очертаващата се рецесия, Борисов заяви: 250 завода имаме за авточасти – спрат ли производството, намалят ли производството или спрат търсенето по света – ние сме обречени.

Водещи

Най-четени