Буря след адските жеги в София, паднали клони блокираха градския транспорт 07.08 | 18:02

В южните райони на столицата падна и градушка, наложи се намесата на аварийни екипи

От Кристиан Костурков

След няколко дни жеги днес следобед в София се разрази истинска буря. Тя обхвана целия град, но най-силно бяха засегнати южните райони и центъра. Там се изляха обилни валежи, на места паднаха и градушки, наводниха се улици. За щастие ледените късове не бяха големи и не нанесоха кой знае какви щети.

В районите "Витоша" и "Горна баня", заедно с обилния дъжд и градушката, се изви и силен вятър. Вследствие на което от дърветата паднаха големи клони. От Столична община изпратиха към квартали участъци три аварийн0-спасителни екипа. Които отстраниха паднали клони и листа и почистваха шахтите на канализацията, които бяха запушени.

Бурята причини проблеми и дори временно спиране на част от линиите на градския транспорт в София. В района на площад "Възраждане" имаше технически проблем с трамвайната мрежа, поради което за близо час бе спряно движението по линия №10.

В квартал "Драгалевци" на бул."Черни връх", в района на гробищен парк "Драгалевци", във връзка с паднал клон на дърво бе затруднено движението на автобуси по линии 64, 93 и 98.

Малко преди 17:00 ч. бе възстановено движението по трамвайна линия 10. Около 20 минути по-късно бе отстранен и проблемът в "Драгалевци".

Водещи

Най-четени