Българино, джобът е все по-празен, а на европееца – все по-пълен 20.06 | 15:21

Доходите в България се отдалечават от средноевропейските, вместо да се доближават, заявиха от ЕК

От iNews.bg

Доходите в България се отдалечават от средноевропейските, вместо да се доближават. Това заяви Георги Янакиев, съветник в Европейската комисия, по време на дискусия, посветена на Европейския стълб на социалните права.

Започналите консултации търсят оценка на социалните политики в ЕС и са предизвикани от необходимостта да бъдат обмислени новите тенденции в моделите на работа в отношенията работодатели и наети. "У нас предизвикателствата са по-високите нива на безработица сред младежи, демографските тенденции и преодоляването на неравенството между половете и трудовата дискриминация", изтъкна Георги Янакиев.

"За да може това да се случи, е необходимо комбинация между грижите за семейството и работата. Една от фундаменталните цели на ЕС е подобряването на икономическото състояние, нивото на доходи в страните, които са с по-изостанало развитие", припомни той, цитиран от БНР.

Очаква се консултациите да съберат становища и да отправят препоръки, които да бъдат обобщени в обратни предложения към Европейската комисия.

Водещи

Най-четени