България обединена - подава ръка на пострадалите при наводненията 21.06 | 15:51

Хиляди хора помагат на пострадалите райони и не спират

От Лазар Тодоров

Цялата страна се обедини и подаде ръка на пострадалите във водния ад в Североизточна България.  

В столицата е открит пункт, където желаещите да помогнат могат да дарят дрехи, бельо, обувки лопати, кофи, гумени ботуши, дъждобрани (хората няма с какво да разчистват калта и наносите), храна, питейна вода, консерви, храна за бебета, газови котлони. Пунктът се намира на  ул. "Искър" 11А,  на ъгъла на Бачо Киро

Помощите ще бъдат изпратени веднага с влак до Варна, където ще бъдат доставени на бедстващите от доброволци на Българския червен кръст. 

Множество доброволци се притекоха на помощ на хората в "Аспарухово" за почистването на улиците и къщите.   

Освен спасителните екипи от доброволци помощ на "Аспарухово" оказват и 50 лишени от свобода с леки присъди. До 10:00 часа вчера /20 юли/ повече от 30 доброволци се бяха организирали във Facebook и потърсиха община Варна за осигуряване на работа в бедстващия район. Автобуси на общинската фирма "Градски транспорт" превозиха хората от центъра до "Аспарухово". От ВСУ "Черноризец Храбър" работят доброволно 20 души, 18 младежи от СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова" и момчета от Националното сдружение на сираците също се включиха в помощ на пострадалите, допълни БТА.

За съжаление хора алармираха, че роми със скъпи Mercedez товарят цели чували от хранителните помощи във Варна, оплакаха се хора от опашката пред пунктовете, където се раздават хранителни продукти, вода, дрехи и одяла за бедстващите, пише Varnautre.bg.

Пред кметството се тълпят стотици хора, имащи нужда от помощ. Най-много са тези от ромски произход и товарят цели чували с дрехи. Някои от тях дори пристигат с ръчни колички,  които да вземат и пренесат повече дарения.

Позналите ужаса на водната стихия  в с. "Бисер", също решиха да подадат ръка на бедстващите. Хората в Бисер бяха сполетени от наводнение през 2012 г. 

Водещи

Най-четени