България се съвзема след проливните дъждове 27.04 | 10:15

В един от критичните райони, този на Кърджали, покачването на нивата на реките е спряло

От Теодора Кокаланова

Обстановката в страната постепенно се нормализира след проливните дъждове. В района на Кърджали покачването на нивата на реките е спряло. Спокойна е и обстановката в община Чупрене и община Руженци.

Много къщи остават наводнени, но при част от тях причината е избиване на подпочвени води. Евакуирани хора няма, всички жители са се върнали по домовете си.

В момента се описват пораженията и тепърва ще се разбере на каква стойност са щетите. Кметът на град Кърджали Хасан Исмаил обаче заяви, че целият път за село Висока поляна всеки момент може да пропадне.

Тежко остава положението в село Люляково. Първият ред от къщите е силно наводнен, а пътищата са в наноси. Продължава издирването на изчезналото семейство при пороите в Хасково. Засега то е без резултат.

Вчера (26 април) издирването бе прекратено, тъй като мътната вода на язовира затрудняваше търсенето. Над 200 души - доброволци се включиха в акцията, както и четири машини, трактор, багери и специално обучени за целта кучета. Операцията за намирането на изчезналото семейство ще продължи и днес, информира Нова телевизия. 

Водещи

Най-четени