България скърби за Кирил Маричков 12.10 | 09:30

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа, написа президентът Радев

От iNews

България скърби за легендарният Кирил Маричков. Близки, приятели и познати на музиканта изразиха тъгата си.

Президентът Румен Радев изказа своите съболезнования за кончината на Кирил Маричков.

В лицето на Кирил Маричков българската сцена изгуби легенда - рокаджия в сърцето си и аристократ по душа. До последния си дъх живя с песента и с любовта на публиката, на която ще липсва.

Кирил Маричков и "Щурците" допринесоха за модерното звучене на българската музика, която донесе и духа на промяна в цялото ни общество. А като човек вдъхваше надежда, че музиката ни прави по-добри!

Светла памет!

"Отиде си легенда на българската рок музика!". С тези думи премиерът Димитър Главчев изказа съболезнования по повод кончината на легендарния музикант Кирил Маричков.

"Бунтар и свободен човек, Кирил Маричков спечели сърцата на поколения почитатели. Остава завинаги с нас чрез песните си. Светла му памет!", допълва в поста в социалната мрежа Facebook министър-председателят.

 

"Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват", това написа столичният кмет Васил Терзиев по повод внезапната смърт на рок легендата Кирил Маричков.

"Кирил Маричков ни показа какво означава да останеш верен на себе си: "Можете да ме разстроите, но не и да свирите на мен".

Уроците, музиката и думите ти остават.


"Неочаквано загубихме КИРИЛ МАРИЧКОВ! Патриархът на българския рок участва в първата наша рок група - БЪНДАРАЦИТЕ, преди да основе ЩУРЦИТЕ. КИРЧО е починал след инцидент по време на концерт на ФОНДАЦИЯТА. С тях той трябваше да отпразнува 80-ия си рожден ден с голямо шоу в Зала 1 на НДК на 30 октомври. КИРЧО и КОСЬО МАРКОВ основаха радио ТАНГРА през 1992. Ние сме в пълен шок!!!", коментира екипът на Radio Tangra Mega Rock.


"С огромна тъга ви съобщаваме, че ни напусна Кирил Маричков. Екипът на БГ Радио изказва своите най-искрените съболезнования към близките и семейството на Кирил Маричков. Почивай в мир", написаха екипът на БГ радио в социалната мрежа.


"С неописуема болка разбрах, че ни е напуснал Кирил Маричков. Един абсолютен диамант, който ни кара да настръхваме всеки път, когато чуем неговия глас, неговата музика. Авторитет, личност и абсолютна икона за всички възможни времена. Ех, друже.... Ще ни липсваш. Нека ти е леко там, сред памуковите облаци. Искрени съболезнования към неговите близки. Мъчно ми е, когато героите ни изоставят! Дълбок поклон", сподели певецът Орлин Горанов в личния си Facebook профил.

"Днес си отиде Кирил Маричков. Отиде си внезапно и ужасно рано. Той беше истински мъж. Беше бунтар и символ по времето на комунизма. Беше вкусът на времето за цяло едно поколение. Живя и ни напусна като истински рицар! До края! Ти си вечен, приятелю!", написа в профила си във фейсбук Слави Трифонов.

"Българският рок осиротя. Един от бащите му си отиде", пише в своя публикация Венци Мицоф. "Отиде си така, както трябва да си отиде всеки рок герой - на сцената! На сцената сме родени и на сцената ще умрем! Сцената е нашата майка, тя е нашата жена, тя е нашата благословия и проклятие! Светъл път на Кирил Маричков! Каквото и да говорите, той бе и ще бъде завинаги доайенът на българската рок сцена!!! На небето ще се съберат с Петър Гюзелев и с Георги Минчев и ще засвирят отново рамо до рамо - оня състав на Щурците, който като дете слушах на стария си грамофон..."

Водещи

Най-четени