Висока скорост или хлъзгав асфалт причини инцидента във "Витиня"? 09.10 | 15:08

При катастрофата загинаха трима души, а 14 бяха ранени

От iNews.bg

При верижната катастрофа във тунела "Витиня" с участието на над 50 автомобила, сред които и 10 ТИР-а, загинаха трима души, а 14 души бяха ранени.

За момента има две версии за тежкия инцидент. Според официалната на МВР е несъобразена скорост и неспазване на дистанция между колите. Според версията на потърпевшите обаче причината е разлятото гориво на пътя. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Движението по магистрала "Хемус” беше възстановено още в 2.00 часа през нощта след близо 14-часово разчистване, пише Нова тв. Тунелът е много добре опесъчен, така че и да е имало разлято гориво на пътя, вече опасността е премахната.

Шестима от пострадалите при катастрофата са настанени в "Пирогов”. В момента един от тях е в операционната. Сред тях е и дете на 9 години. От лечебното заведение обясниха, че пациентите са в стабилно състояние и без опасност за живота. Провеждат се редица изследвания, за да се установи при кого се налага оперативна намеса. 

Що се касае до детето, то е настанено в Клиниката по неврохирургия. Там е и неговата майка, но тя е като придружител, а не като пациент. Тя има счупване в областта на носа – травма, която не изисква хоспитализация.

В болница "Света Анна” са настанени още четирима души, които са пострадали при катастрофата. Двама в момента се оперират. Други двама пациенти, които са настанени в частна болници, също са в стабилно състояние. 

 

Водещи

Най-четени