Влаковите композиции с масови дефекти 14.07 | 09:04

Машинистите алармират, че редовно излизат на път с неизправни локомотиви

От iNews.bg

Влаковите композиции, които се движат по жп линиите в страната, имат масови дефекти. За това алармират колеги на загиналия машинист при влаковата катастрофа край Стара Загора – Венко Тодоров от Пловдив, съобщава TV7.

38-годишният мъж е семеен и оставя две деца сирачета – момче на около 3 години и момиче на 6. Името на втория машинист във влака е Христо Тиляшки.

Колегите на двамата машинисти, управлявали злополучния влак София–Варна, са шокирани след инцидента. Митко Иванов работи от дълги години заедно със загиналия край гара Калояновец Венко Тодоров. Той е категоричен, че инцидентът не е заради здравословни проблеми на единия машинист.

Друг колега на загиналия Венко твърди, че влакът е спазил скоростта за движение в участъка на катастрофата и че причината за инцидента най-вероятно е техническа. Машинистите от Локомотивното депо в Пловдив разкриват, че редовно са принуждавани да излизат на път с неизправни локомотиви.

650 лв. е средната заплата на един машинист. От Локомотивното депо в Пловдив се оплакват от ниското заплащане и настояват за по-добри условия на труд. Според тях е необходима сериозна инвестиция в БДЖ, за да се подобри състоянието на влаковите композиции.

Водещи

Най-четени