Вместо букети! Много ученици и школа в Пловдив дариха средства за благородни каузи 16.09 | 14:45

Ученици и техните родители се присъединиха към каузата „Най-доброто за нашите деца и онкоболни” на УМБАЛ „Свети Георги” за набиране на средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология

От iNews.bg

Множество училища в Пловдив се впуснаха в дарителски кампании за първия учебен ден. Ученици и техните родители се присъединиха към каузата "Най-доброто за нашите деца и онкоболни” на УМБАЛ "Свети Георги” за набиране на средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

Да направят дарение в полза на кампанията вместо да купуват цветя за първия учебен ден предпочетоха възпитаниците на СУ "Любен Каравелов” и ОУ "Петър Берон”. Средства могат да се дарят с SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За абонатите на A1,Telenor и Vivacom цената на SMS е 1 лев, а за предплатените услуги – 1,20 лв.

За по-големи дарения има банкова сметка, както и възможност за даряване през платформата ePay.bg и виртуален ПОС терминал. Информация за кампанията е публикувана в сайта й: child.unihosp.com.

Много от възпитаниците на Търговската гимназия пък решиха да даряват средства за детски градини, вместо да купуват традиционните букети за преподавателите си.

Водещи

Най-четени