Водата продължава да причинява щети в Харманли (СНИМКИ) 06.09 | 18:20

Движението по международния път Е 80 продължава да е затворено

От Беатрис Николoва

Водата, която идва от преливника на язовир "Малкоча", продължава да наводнява източната част на град Харманли. Река Харманлийска също се покачва, но е далеч от предела си, предаде Булфото. Движението по международния път Е 80 продължава да е затворено. Има и закъсали тежкотоварни коли. Наводнени са жилищни мазета в квартал "Тракия" и заведенията, които се намират в тази част на града.

Междувременно е отменено бедственото положение в община Приморско. В момента ситуацията е спокойна, но се работи по отстраняването на проблемите. Има две наводнени къщи, които се доизпомпват в момента. Проблемен остава пътят Приморско-Бургас, през Созопол, който все още остава затворен. "Мостът по пътя Ясна поляна – Веселие е със силно нарушена конструкция", заяви кметът на община Приморско Германов.

По данни и прогнози на НИМХ по-значителни валежи се очакват в Северозападните райони и западната половина на Горнотракийската низина, съобщиха от пресцентъра на МОСВ. Средните количества ще са между 30 - 40 л/кв.м, като локално може да достигнат и до 50 л/лв.м.. В останалата част от страната валежите ще са с тенденция на отслабване и спиране, с общи количества между 5 и 15 л/кв.м.

Водещи

Най-четени