Воден ад в Бургас! Откриха тялото на 21-годишно момиче 06.09 | 11:20

Все още има бедстващи хора в бургаските квартали Победа и Крайморие

От Теодора Кокаланова

Потвърдена е втора жертва от наводнението в Бургас. "21-годишно момиче, което се издирваше след падналите валежи, е намерено мъртво", съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Информацията бе потвърдена и от кмета на Бургас Димитър Николов. Това е втора жертва на наводненията в Бургаско. И двете жени са намерили смъртта си в зона "Отманли".

21-годишната млада жена е намерена мъртва в автомобила си. "Положението в Бургас е зле. За последните 11 часа са паднали 200 литра на квадратен метър. Два от кварталите "Победа" и "Акациите" са под вода. Има доста наводнени къщи", заяви кметът на Бургас Димитър Николов. 

Управителят на бургаска област е разпоредил да бъде задействан кризисният план за действие на всички държавни институции, заяви директорът на Областната дирекция на МВР комисар Георги Костов.

Първата жертва на разрушителния порой е 69-годишна жена. Близките й вече са уведомени. "Изказваме съболезнования на семейството", заяви гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров в ефира на bTV.

Tрагедията се е разиграла в района на хижа Странджа в "Отманли". Силна приливна вълна е пратила 3-4 автомобила в канавка. Жената е пътувала в една от колите. 

По данни на МВР в момента все още има бедстващи хора в бургаските квартали Победа и Крайморие, както и в Отманли.

Бедстващи хора на територията на община Царево са били спасени с хеликоптер на Министерството на отбрана. Пътят от Созопол към Приморско остава затворен заради пререлелия мост над р. Ропотамо. 

Водещи

Най-четени