Времето пак се влошава! Жълт код за сняг, поледици и силен вятър (карта) 16.01 | 14:13

Предупреждението за опасност е за 23 области в страната

От iNews.bg

Жълт код заради очаквани нови валежи от сняг, поледици и силен вятър е обявен в 23 области на страната за 17 януари – вторник. Над по-голямата част от страната във вторник ще бъде облачно. Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони. Това предупреждават от Института по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

В Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието ще вали дъжд.

1839237

Предупреждението за сняг и поледици е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Бургас, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.

В тези райони ще има валежи от дъжд и сняг при температури, близки до 0 градуса, което ще създава условия за поледици. През нощта срещу сряда - с понижението на температурите, валежите ще са вече от сняг и ще се усилят.

В областите Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Добрич и Варна освен за валежи, синоптиците предупреждават и за очакван силен вятър. Вятърът в тези райони ще е от североизток-север, умерен до силен и ще има снежни виелици и навявания. Ще има валежи от сняг, като по-значителни ще са в нощта срещу сряда.

Жълт код е въведен и за водите на Черно море. Вятърът в крайбрежните райони ще е от север-североизток 14-17 м/с (7 бала по Бофорт), с пориви до 18-20 м/с (8 бала по Бофорт). Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

Водещи

Най-четени