Връщат Синя и Зелена зона в София 28.04 | 18:30

Столичният кмет уточни, че екипът ѝ два дни е подготвял организацията за достъп до парковете в София

От iNews.bg

"Работим и за отварянето на Витоша, но това зависи от нашата лична отговорност. Видяхте какво стана с пазарите. Трябват ни няколко дни да видим как се справяме с парковете, за да получим разрешение. Надявам се за другата седмица", това заяви в в "Лице в лице" кметът на града Йорданка Фандъкова и допълни, че се предвижда отваряне на още зелени пространства. 

Столичният кмет уточни, че екипът ѝ два дни е подготвял организацията за достъп до парковете в София. По думите ѝ над 120 души следят за спазването на противоепидемичните мерки.

"Често ме питат защо за децата, а не за възрастните, но нека припомня - възрастните са най-уязвимата група. Първият ден беше по-проблемен, но днес ситуацията беше по-добра, хората са по-ориентирани”, коментира Фандъкова по повод многобройните запитвания за достъпа на хора по парковете.

"Разхлабването на мерките трябва да става постепенно - предвиждаме да се разшири зоната, работим за отварянето на парк "Възраждане", подготвяме от утре да отвори и парк "Света троица". Отворихме още една алея в "Борисовата градина". Направихме промени и в парка на НДК, каза Фандъкова. 

Тя заяви, че поетапно ще се връщат синята и зелената зона, тъй като в центъра е хаос

Кметът на София призова посетителите на паркове да бъдат отговорни, да спазват правилата и да носят маски.  

Водещи

Най-четени