Втора поредна вечер палят коли в столицата 01.12 | 08:14

Тази вечер са били подпалени две коли в кв. "Хаджи Димитър"

От Кремена Бедерева

И тази вечер не мина спокойно - втора поредна вечер горят коли в столицата. Тази вечер две леки коли бяха запалени в столичния квартал "Хаджи Димитър”. При инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети.

По първоначални данни автомобилите са запалени умишлено. Горели са Volkswagen и Citroen. Сигналът е подаден на тел. 112 - малко след 21 часа от гражданин. Насочени са екипи на пожарната, които са угасили колите. Издирват се свидетели на запалванията.

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов призовава гражданите, ако имат информация за запалванията на автомобили, да я съобщят, за да подпомогнат да бъдат прекратени тези престъпления.

"Призоваваме гражданите, ако са видели нещо, да го съобщят, разчитаме на тяхната помощ. И при случая снощи, пострадаха колите на обикновени хора, които ги използват ежедневно, така че престъплението е с висок обществен отзвук”, каза той пред агенция "Фокус".

iNews припомня, че това е поредният случай на палеж на автомобили в столицата. От вчера - 30 ноември, столичните полицаи работят по разкриването на извършителите на десет палежи на автомобили в София.

Случаите са от в ж.к. ”Младост”. На място било установено, че умишлено са запалени автомобилите - BMW, Citroen и Renault. Полицейският екип установил частично обгаряне на колите по предната им част.

След по-малко от час били опожарени още три автомобила пред бл. 319 – Ford, Mercedes и Toyota.

Пристигналите на място служители на реда установили частично обгаряне на Ford-a, а Mercedes-ът и Toyota-та, са изгорели напълно.

Около 00:45 ч. в полицията отново бил получен сигнал за опожарени коли в същия квартал – на паркинга между блоковете 219 и 220.

Пристигналите на място екипи на пожарната и районното управление установили, че умишлено били запалени леки автомобили Fiat Punto, Skoda, Volvo и Opel. Установени са щети по боята, салоните на автомобилите, фаровете и броните.

Водещи

Най-четени