Втори възрастен столичанин даде 100 бона на ало измамници 06.02 | 16:40

71-годишният мъж дал 91 540 лева и злато, за да помогне в „полицейска операция“

От iNews.bg

Вчера към 13:30 ч. помощ в полицията потърсил 71-годишен столичанин. Пред служителите на реда той обяснил, че на 25 януари т.г. непознат го потърсил на домашния телефон, представил се за полицай, обяснил, че в момента се провежда операция за залавяне на телефонни измамници и успял да го убеди, че неговата помощ ще е от съществено значение. Мъжът събрал наличните в дома си златни накити и сумата от 91 540 лева, които по предварителна уговорка прибрал в плик и оставил до паднало дърво в близката градинка.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което са предприети оперативно-издирвателни действия с цел установяване и задържане на извършителите на престъплението.

Това е втори подобен случай от последните дни в София. Тогава възрастен столичанин се раздели с приблизително такава сума след като стана жертва на телефонни измамници.

От полицията отново напомнят: Не се доверявайте на обаждане от непознати! Не давайте пари, поискани по телефона! Свържете се с ваши близки, съобщете на тел. 112!

Водещи

Най-четени