Втори депутат от ГЕРБ иска да си ходи 09.10 | 15:34

И Антон Тодоров подава заявление за напускане на парламента

От iNews.bg

Втори депутат от ГЕРБ иска да напусне народното събрание в рамките на по-малко от седмица. След като такова заявление подаде Делян Добрев, което обаче не бе одобрено от колегите му, сега оставката си подава Антон Тодоров. Като причина за напускането си той посочва медийният скандал, в който се забърка заедно с вицепремиера Валери Симеонов.

В писмо до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, Изпълнителната комисия и софийската организация на партията той обява, че ще депозира заявлението си за напускане на парламента. Като причини Тодоров изтъква именно медийния скандал, макар да твърди, че е бил разбран и изтълкуван погрешно. В писмото той посочва, че поднася извиненията си на журналиста Виктор Николаев, на зрителите на Нова телевизия и всички български медии, които се чувстват засегнати от участието му в предаването.

Тодоров благодари и на съпартийците си за оказаната му подкрепа. Въпреки това обаче той категорично смята да се оттегли от ролята си на депутат, тъй като, въпреки поднесените от него публични извинения, атаките срещу него не спират и повличат авторитета на партията, която представлява, пише още Тодоров. Поради тази причина той решава да напусне парламента, като подчертава, че решението е лично негово и не иска да се спекулира с това.

В писмото Тодоров отбелязва също, че напускайки Народното събрание не напуска и партията. Той декларира, че ще остане неин член и ще продължи да работи за развитието й и за политиките, които тя следва.

Водещи

Най-четени