Възрастен мъж от Хисаря стреля по полицаи 25.08 | 18:09

Агресорът е обезоръжен и арестуван

От iNews.bg

Възрастен мъж от Хисаря бе задържан след като стреля с газов пистолет срещу униформени от полицейското управление. Служителите на реда били повикани за съдействие от общината във връзка със сигнал за извозване на незаконен отпадък, предаде БНТ.

Община Хисаря е поискала съдействие от районното полицейско управление във връзка със сигнал за извозване на незаконни строителни отпадъци от съборена сграда, собственост на възрастен жител от населеното място.

82-годишният мъж е познайник на полицията и на жителите на населеното място с множеството си неаргументирани жалби срещу физически лица, институции и служители на реда.

Униформените извършили проверка във връзка с извозването на отпадъците, но били посрещнати с агресия - мъжът направил опит да ги залее с бензин. На мястото на инцидента се отзовали и допълнителни сили, при идването на които възрастният човек произвел срещу тях и два изстрела с газов пистолет.

Полицаите успели да го обезоръжат и мъжът бил отведен с белезници в ареста. При възникналия конфликт няма пострадали граждани и служители на реда. По случая е започнато бързо производство за хулиганство съпроводено с изключителен цинизъм и дързост и оказана съпротива срещу орган на властта.

Водещи

Най-четени