Вълчев: Частичното присъствие в училище има повече минуси, продължаваме онлайн 15.06 | 13:00

Според министъра не може да се сравняват училищата със заведенията

От iNews.bg

Близо 60 000 седмокласници са се явили на матурата днес. Резултатите за техните постижения ще бъдат изнесени в сряда на пресконференция. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. Той коментира и защо все още не са отворени училищата, докато всичко друго отваря врати.

"Учебната година приключи за 7 от 12-те класа. Училищата не са напълно затворени, а са отворени за индивидуални дейности. Този вариант беше избран още през месец април и беше подкрепен от родителите. Над 54 000 деца са на индивидуална подготовка, за да наваксат изпуснатия материал", коментира Вълчев.

Според него има голяма разлика между училищата и заведенията и те не трябва да се сравняват.

"Училището не е по желание, доколкото за дискотеките и заведенията това не е така. В единият случай децата и учителите нямат избор, доколкото във втория всеки сам може да си прецени дали да отиде или не", каза той.

Според министерството на образованието частичното присъствено обучение не може да се приложи ефективно у нас.

"Някои държави в ЕС пробваха частично присъствено обучение, но ние отчетохме, че минусите при тази практика са повече. Това означава и че учителите трябва да работят повече, ние не разполагаме с толкова много кадри. Ние смятаме, че най-доброто обучение е присъственото, но все още сме предпазливи", заяви Вълчев.

Министърът коментира и че има две детски градини, при които има регистрирани служители с положителни проби

Водещи

Най-четени