Въпреки отлагането на гласуването на закона „Макрон“, превозвачите продължават с протестите 27.03 | 16:30

Че пакетът „Мобилност“ е върнат на транспортната комисия в ЕП нищо не значи, казват те

От iNews.bg

Превозвачи протестират срещу пакета "Мобилност” в София и Страсбург, предаде БГНЕС. В София демонстрантите са пред сградата на Европейската комисия. Преди това те се събраха пред храм "Св. Александър Невски”. В протеста на превозвачите в столицата се включиха и таксиметрови шофьори, както и вносители на тежкотоварни автомобили. С викове "Оставка” и "Победа” те се обърнаха към европейците и ги призоваха да пренапишат т. нар. закон "Макрон”.

"Ще продължаваме протестите срещу пакет "Мобилност", докато нещата не станат нормални. Това, че пакетът "Мобилност 1” е върнат в транспортна комисия, нищо не означава. И то поради простата причина, че те имат достатъчно политически хватки за два дни да го оправят и следващата сесия да го приемат и после да кажат, че е прието, след това още веднъж одобрено от европейските политици и набързо да го приемат”. Това каза зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

В Страсбург превозвачите са пред сградата на Европейския парламент, който обяви, че днес няма да се гласува спорния пакет, а това ще стане на 1 април. Въпреки това протестиращите там се събраха, като те няма да блокират пътища и да затварят улици, протестът им е мирен.

Водещи

Най-четени