Върнаха 7000 от голямото пътуване само по софийските КПП-та 01.05 | 10:03

Близо 40 000 коли са напуснали столицата за последното денонощие

От iNews.bg

Близо 40 хиляди автомобила са напуснали София за изминалото денонощие. Това съобщи комисар Любомир Костадинов от "Пътна полиция" - СДВР. Полицията е върнала и част от хората заради неверни данни в декларациите.

По първоначални данни, върнатите от КПП-тата само около София за изминалото денонощие са близо 7000 души. Какви са причините за това, пред БНР разказа Любомир Костадинов от "Пътна полиция":
"В декларацията посочват неправилни неща, които не отговарят на заповедта на министъра на здравеопазването, нямат право да напуснат. Сега в момента се връщат от работа, което е също в заповедта. Всичките им декларации досега, които показаха, се връщат на работа или тези, които обслужват и зареждат областите и частни клонове. Проблеми през целия ден вчера имаше, да, такива, които са доста изнервени и не се съобразяват с нашите разпоредби. Все пак, аз повтарям, това е КПП и тука трябва да се спре, да се провери и да се види защо трябва да се напуска".
Очаква се и днес да има сериозни опашки по пропусквателните пунктове. ОТ СДВР обясниха, че има и хора, които подхождат агресивно към служителите на реда.
"Имаме и неподчинение, които уж не разбрали нашите разпоредби, хора, които не попълват декларации, сърдят се, търсят в нас причината".
Според комисар Костадинов, най-сериозният трафик към София ще бъде на 6 май вечерта, но не изключва да има коли и на трети май.

Водещи

Най-четени