Вътрешната битка в БСП направи оставката на Нинова неизбежна 30.05 | 11:14

Интересен факт след изборите е, че Борисов не спира кампанията, отбеляза още Евелина Славкова от "Тренд"

От iNews

Mного силната вътрешнопартийна битка в БСП направи неизбежна оставката на Корнелия Нинова, каза пред БНР Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

"Тази битка между Нинова и хората около нея и вътрешната опозиция е изключително яростна и тя няма да приключи с евроизборите", изказа мнение тя в предаването "Преди всички".

Според нея БСП ще влязат в парламента през "задния вход", защото вече нямат полезен ход в каква посока да се движат:

"Нямат легитимност и усещането, че опозицията влиза в Народното събрание по някакъв друг повод, освен повода "Еми то вече ние няма какво да правим".

По думите й излизането на БСП от парламента се оценява предимно негативно дори от самите избиратели на партията:

"Народното събрание продължи да функционира. Държавата продължи да се движи в някаква посока и не спря с излизането на БСП от НС. Това разби един мит колко важна всъщност е БСП като опозиция вътре в НС. Второ – те загубиха инструментите, които ролята им в парламента като опозиция им позволяваше да използват и по време на предизборната кампания – да показват всъщност каква е тяхната "Визия за България", с която те обикаляха из държавата. Трябваше по някакъв начин чрез иницииране на законодателство да я покажат в НС. Това беше един от минусите".

Интересен факт след изборите е, че Борисов не спира кампанията, отбеляза още Евелина Славкова и добави:

"Кампанията за Борисов продължава. Тя ще продължи и във вътрешнопартийния живот през всички тези прочиствания, за които той е дал заявка, но и в публичното пространство по един или друг начин ще намира механизмите, за да продължи да запазва тази активност на терен".

Водещи

Най-четени