В Добрич подпомагат кариерата на млади висшисти 08.06 | 15:08

Инициативата е по националната програма "Старт на кариерата"

От Андриян Георгиев

Областната администрация на Добрич за поредна година се включва в националната програма "Старт на кариерата”, съобщават от пресслужбата на областната администрация. 

През 2011 г. квотата на областната администрация по Национална програма "Старт на кариерата” е за трима висшисти на възраст до 29 години. След като преминат неколкомесечна процедура, провеждана от Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Добрич, одобрените кандидати се очаква да започнат работа в администрацията в края на лятото за срок от девет месеца.

За първи път в Областната администрация на Добрич тази процедура е стартирала през 2002 г. с проект за повишаване пригодността за заетост и насърчаване на предприемачеството на младежите, припомнят от областната администрация.

Повече от 20 млади специалисти, участвали в програмата през изминалите 10 г., са придобили знания и умения, които са им помогнали да бъдат конкурентноспособни при намирането на постоянна работа. Повечето от тях вече работят в държавни структури или банкови институции. 

Водещи

Най-четени