В Ловеч ще научат повече за вредите от тютюнопушенето 17.11 | 13:32

Експерти ще консултират жителите на града как да се предпазят от заболявания, причинявани от вредния навик

От Любомир Тасев

По повод Международния ден без тютюнопушенето - 18 ноември, кабинетът на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Ловеч за отказване от тютюнопушене ще се премести в четвъртък в централната градска част и ще работи от 13 до 17 часа, съобщиха от инспекцията.

На желаещите граждани чрез апарат ще бъде измерван въглеродният окис в издишания въздух, а експерти от РИОКОЗ ще дават необходимите консултации за предпазване от заболявания, причинявани от тютюнопушенето.

РИОКОЗ организира още информационно-образователна седмица сред младите хора в пилотни училища в града по Проект "Здрави деца в здрави семейства". Проведено беше обучение по темата от педагози и експерти на регионалната здравна инспеция в "Часове по здраве" заедно с клубовете "Посланици на здравето". Изработени са различни обучителни материали по метода "връстници обучават връстници".

Разпространени са здравно-образователни материали за ученика - брошура и компютърно-образователна програма "Цигарите не са по-силни от теб", финансирани от община Ловеч по Програмата за неинфекциозни заболявания СИНДИ.

Водещи

Най-четени