В Сърница гласуват на местни избори за първи път в общината   15.03 | 10:45

Гражданите с право на глас са общо 4256

От iNews.bg

Жителите на Сърница гласуват на първите за общината местни избори тази неделя (15 март). Към момента избирателната активност е слаба.

В надпреварата за кметския стол са се включили четирима кандидати. Успоредно с това се провежда и преференциален вот за общински съветници.

Секциите са общо пет – три от тях са в Сърница и по една в селата Побит камък и Медени поляни. Гражданите с право на глас са 4256. Това за първите местни избори в Сърница, след като населеното място беше обособено като самостоятелна община.

По думите на председателя на Общинската избирателна комисия Аки Пехливан интересът към местните избори е голям.

"Има голяма активност от всички партии. Ние сме може би най-красивото градче в Родопите и имат голям интерес и депутатите от парламента. Днес допускаме, че избирателната активност ще бъде над 70 процента”, коментира той, цитиран от БНР. 

Пехливан допълва още, че не се е наложило разкриването на секция за хора с увреждания, тъй като не са били подадени такива заявления.

"По принцип няма никакви промени по избирателните списъци и всичко вече е уточнено, няма и отказали се членове на СИК", допълва той.  

Водещи

Най-четени