В Търговище: Билет за 1 ст. в градския транспорт 04.01 | 10:44

В града счупиха всички рекорди по цена за превоз

От iNews

В Търговище счупиха всички рекорди по цена за превоз в градския транспорт.  Там вече има билет за една стотинка. Причината е обществена поръчка и много желаещите да участват в нея, разказва Нова телевизия. 

Повечето автобусни линии в Търговище вече са с нови по-ниски цени. Най-усезаемо е намалението на билета за градските линии № 10 и № 4, които са и най-често ползвани. Два пъти дневно Таня Николова се вози с автобус номер 10. Досега е плащала 1.20 лв в посока. Вече купува новия билет срещу 30 стотинки.

Други линии, дори тези до близките населени места, също са със значително намаление. А има и цена, която е с 99% по-ниска от досегашната. Най-голямо е намалението по линия 11, която пътува през празничните дни от кв. "Запад” до гробищния парк. Пътниците по нея ще плащат една стотинка, вместо 1 лв., както досега. Община Търговище започнала подготовката за обществената поръчка през миналото лято. Тя включва 28 автобусни линии.

"Поради големия интерес има такива по-атрактивни за тях линии, където участват по 5-6-7 участника и те свалят цената. Поръчката е най-ниска цена. И наистина има такива аномалии, където цената е много ниска”, заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

Договорите са сключени за срок от 5 години. По линиите с най-ниски цени обаче има обжалване на поръчката и там контрактите са за една година.

Водещи

Най-четени