В 295 населени места места продължават да са без ток 07.01 | 09:17

Общо 254 аварийни екипа работят за възстановяването на захранването

От iNews.bg

Към 8.30 ч. на територията на страната 295 насели места продължават да са без електрическо захранване. Огромната част от тях са в Североизточна България, където и атмосферните условия са едни от най-тежките. Най-малко пък са проблемите в западната част на страната, съобщи Министерството на енергетиката.

Така на територията на "ЕНЕРГО-ПРО" без електричество са клиентите в 242 населени места – в районите на Добрич, Силистра, Шумен. В рамките на дружеството авариралите електропроводи са 68, екипите, които работят за отстраняване на авариите са 114.

На територията на "ЧЕЗ Електроразпределение" без захранване са 3 селища, в районите на Благоевград и Кюстендил. Авариите са настъпили тази сутрин след 5 ч., районите са слабо населени и трудно достъпни. За отстраняване на авариите работят 110 екипа.

На територията на "EVN- Електроразпределение" е прекъснато захранването в 50 населени места, в общините Сливен, Карнобат, Нова Загора и Стара Загора. Най-голяма част от авариите са в Сливенско поради силни ветрове и обледеняване, които водят до скъсване на електропроводите. Работят 30 екипа.

В същото време абонати на столичната топлофикация за няколко часа останаха без парно и топла вода. В 17:45 ч. вчера аварира магистрален топлопровод на територията на Люлин – микрорайони 3, 4 и 5. В 2 ч. аварията е отстранена и е възстановено топлоподаването към 330 абонатни станции.

Водещи

Най-четени