ГДБОП разби група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация 20.01 | 15:00

Повдигнати са обвинения на трима души

От iNews.bg

При спецакция на ГДБОП е разбита престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Повдигнати са обвинения на трима души.  

В действията по разследването са се включили служители на регионалните дирекции на БОП в Пловдив, Пазарджик и Смолян.  Те са извършени под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода на оперативните действия са установени участниците в схемата – двама мъже на 27 и 42-годишна възраст и жена на 28 години. Според първоначалната информация, 42-годишният мъж е осъждан, имал е ангажимента да набира и транспортира момичета, които да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленгра. Другите двама работили в хотели и намирали клиенти за предлаганата "услуга". Групата е действала на територията на областите Пловдив и Хасково.

Тримата участници в групата са задържани в Свиленград. Със заповед за полицейско задържане до 24 часа те са конвоирани до ареста в Пловдив. След това на всеки от тях е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

 Открити и иззети са мобилни телефони, чрез които комуникирали. Клиент и посредник са издирени и разпитани в качеството на свидетели. Пред съдията са разпитани и част от пострадалите момичета. Продължават оперативните действия за установяване и на други жертви на трафик, както и на евентуални лица, имащи периферно и второстепенно отношение към престъпната дейност на групата. Работата по пълното документиране на престъпната дейност на групата продължава от служители на БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Водещи

Най-четени