ГЕРБ първи се регистрираха за кметските избори 25.08 | 12:02

От днес партии и коалиции подават документи в ЦИК за местния вот

От Кристиан Костурков

ГЕРБ станаха първата партия, която се регистрира за участие в кметските избори на 25 октомври. Още рано сутринта представители на партията подадоха документите си в Централната избирателна комисия (ЦИК). Те бяха подкрепени от необходимите за регистрацията подписи. "По указанията, които са дадени от ЦИК, внесохме 9 999 подписа. Общо за четири дни бяха събрани над 32 000 подписа", посочи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. По думите му, от централата на ГЕРБ последните няколко дни са дали възможност от всеки един регион да има представителност в подписката, която те внесоха днес.

Цветанов отбеляза още, че партията се подготвя за десета поредна победа на избори. Той благодари на всички кметове, общински съветници, депутати и министри, които са били част от управлението на ГЕРБ и са участвали активно в политическия живот в последните 9 години за неуморния труд през този период.

Днес сутринта започна регистрацията на партиите и коалициите, които желаят да участват в предстоящите наесен местни избори. Заявленията ще се приемат всеки ден в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър І" № 1, входа откъм Ларгото, от 9 до 17 ч. Крайният срок за подаване на документи за регистрация за кметските избори е 18:00 ч. на 9 септември 2015 г.

Водещи

Най-четени