ГЕРБ раздали 29 млн. лв. бонуси 20.09 | 16:10

14 млн. лв. са изразходвани само във финансовото министерство

От Кремена Бедерева

Около 29 милиона лева са раздадени като бонуси в девет министерства през последните 2 години от управлението на ГЕРБ, съобщи Петър Мутафчиев от левицата.

Данните са получени след писмени запитвания към министерствата от депутати от левицата. Засега са получени отговори само от девет - министерствата на транспорта, на образованието, на финансите, на здравеопазването, на младежта и спорта, на околната среда и водите, на отбраната, на социалната политика и на външните работи.

Най-голямата сума за допълнително стимулиране на държавните служители е изразходвана във министерството на финансите - 14 милиона лева, а най-малка - в министерството на образованието, около 100 хиляди лева.

Депутатите не са получили отговор на въпросите си за конкретни имена и длъжности на служителите, които са получили бонусите и конкретните суми, които са били раздадени на всеки. Затова те ще изпратят ново запитване, информира БТА.

Става дума за разходване на средства от държавния бюджет, и то за период, в който всички български граждани бяха със замразени доходи, коментира Мутафчиев. Той уточни, че има информация, че служител от транспортното министерство е получил 110 хиляди само за участие в комисия.

Водещи

Най-четени