Гей парадът от вчера е исторически, твърди участник в него 09.06 | 14:14

Участваха 7000 души, което е двойно повече от миналата година, заяви Симеон Василев, един от съорганизаторите на събитието в подкрепа на ЛГТБИ хората у нас

От iNews

Прайдът беше исторически. Мина отвъд всичките ни мечти. Това сподели пред bTV Симеон Василев, един от съорганизаторите на събитието в подкрепа на ЛГТБИ хората у нас.

,,Участваха 7000 души, което е двойно повече от миналата година, а на контрапоходите 50 човека на шествието в подкрепа на семейството може би 100. Прайдът заяви ясно, че това е, което българското общество желае. Не трябва да слушаме определени политически партии, които  казват, че обществото не ни иска и че не сме желани'', смята Василев.

Според него ЛГТБИ общността е приета в българското общество, но няма политическа подкрепа, въпреки че през тези 12 години ,,имаме промени в нагласите на обществото'', които са видни.

,,Ние сме за семейството, а не срещу него'', отбеляза Симеон Василев, като добави, че макар Конституцията да определя бракът само между мъж и жена за легитимен, има и други варианти.

,,Вече 13 години съм с партньора ми, но нямам право да го посетя в болницата, ако му се случи нещо, нито да го наследя, не можем да изтеглим и заедно кредит'', разказа Василев.

Водещи

Най-четени