Георги Кадиев зададе на Борисов неудобни въпроси, вместо Васил Божков 02.06 | 17:50

С този страх, ГЕРБ ще ни управляват още 100 години.С този страх, тези след ГЕРБ ще са същите. Отвратително, обобщава позицията си бившият финансов министър

От iNews.bg

Бившият финансов министър на България Георги Кадиев не остана равнодушен след твърденията на Васил Божков, че си е плащал на управляващите дълги години, за да покровителстват бизнеса му.

ЕТО КАКВО НАПИСА КАДИЕВ И КАКВИ ВЪПРОСИ ЗАДАДЕ НА ПРЕМИЕРА:

Управляващите отказват да отговорят на Божков, понеже бил "обвиняем". Затова да задам аз няколко прости въпроси, преди и на мен да са ми намерили нещо и да ме "обвинят":

1. Г-н Бойко Борисов, говорили ли сте по телефона с Васил Божков след внасянето на моя законопроект на 29.10.2014 и казали ли сте му, че ще "оправите работата"? Изпратили ли сте го при Менда Стоянова?

2. Г-жо Менда Стоянова, имали ли сте среща с Васил Божков, къде, кой е бил "приятелят" с него? Обсъждали ли сте какви текстове на закона да напишете, така че Божков лесно да ги заобикаля?

3. Г-н Горанов, искали ли сте 20% от печалбата на Божков като такса "рекет", заплашвали ли сте го, че ако не ги даде ще промените отново закона в негова вреда? Как са давани парите, на кого, кога?

4. Г-жо Мария Филипова, днес зам.-председател на КФН, тогава председател на ДКХ, получавали ли сте "ценни указания" от министър Горанов, облагодетелстващи Васил Божков, какви бяха те?

Това е минималното количество въпроси, които медиите, прокуратурата, опозицията трябва да задават. Има още десетки такива. Никой не задава тези въпроси. Никой не отговаря на тези въпроси.

С този страх, ГЕРБ ще ни управляват още 100 години.

С този страх, тези след ГЕРБ ще са същите. Отвратително.

Водещи

Най-четени