Георги Терзийски: Нямам уговорка с Коалиция за България 04.04 | 18:01

Терзийски се радва на „сърдечно“ отношение от страна на социалистите

От iNews.bg

Декларирането на принадлежност към Парламентарната група на Коалиция за България е естествен завършек на моето политическо поведение от последните шест месеца. Това заяви за iNews народният представител Георги Терзийски.

Терзийски припомни, че след изборите се е разграничил от новия курс на политиката на лидера на партията РЗС – Яне Янев, който обяви, че минава в "конструктивна опозиция" на ГЕРБ и на практика прекрати опозиционните си действия.

"Когато влязох в парламента нямаше парламентарна група на РЗС и РЗС водеше опозиционна политика. Аз застанах зад тях, защото считах, че това е коректното мое поведение и защото исках да бъда лоялен към политическата партия, водач на чиято листа съм бил. След като тя промени своята политика, аз декларирах, че моето поведение, ще бъде определяно изцяло от съвестта ми и от личната ми преценка за правилните действия. В продължение на шест месеца аз не съм съгласувал с когото и да било политическото си говорене", обясни той.

Терзийски отбеляза, че неговите действия в парламента са съвпаднали с тези на колегите му от ПГ на "България за България". Затова сега, когато приключва срокът, в който независимите народни представители заявяват принадлежност по силата на заповедта, която управляващите са приели, той декларира такава към социалистите. Това, по думите му, е знак и за обединение на опозицията и призив към опозиционните сили да защитят демокрацията.

Георги Терзийски не иска да прави оценка на РЗС в момента. "Считам, че човек трябва да бъде лоялен на кауза, на идея, а не на личност. Това е, което мога да кажа", добави той.

Депутатът увери, че няма уговорки да развива политическа кариера в БСП или в която и да било друга партия. "Многократно съм казвал, че не считам себе си за независим, а считам себе си за човек, който не е зависим", подчерта той.

Все пак Терзийски изтъкна, че се радва на "много сърдечно" отношение от страна на ПГ на "Коалиция за България". "Многократно те са ме поздравявали за моите изказвания в парламента и са ми казвали, че имат желание с тях да бъдем в едни редици", каза той.

Терзийски не пожела да коментира твърденията дали управляващите си пазаруват независими депутати. "Няма да споменавам дали и от кого съм имал предложения, защото не искам никой да се почувства пренебрегнат", коментира още той. До момента не са водени разговори за евентуално негово членство в БСП.

Георги Терзийски не е член на РЗС. На УС на партията през февруари е взето решение той да бъде изключен от редиците на "Яневата" партия. Избран е за депутат от РЗС от Габрово. По професия е юрист.

Водещи

Най-четени