Германски граждани с испанска кола пробваха да прекарат над €200 хил. към Турция 13.02 | 14:00

Недекларираната валута е била в чанта в краката на пътничката

От iNews.bg

Недекларирани 206 590 евро откриха митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" /ГД МРР/ и митнически служители от Териториална дирекция Южна морска, при съвместна проверка на лек автомобил на Митнически пункт Малко Търново.

Колата с испанска регистрация е пристигнала на митническия пункт на 11.02.2020 г. около 19:00 часа на изходящо трасе от България за Турция, управлявана от германски гражданин, придружаван от своята майка, също германска гражданка.  В зоната за митнически контрол двамата са заявили пред митническите служители, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, в ръчна чанта, поставена под краката на пътничката в автомобила, са открити  недекларирани 206 590 евро, в пачки с различни купюри от 10 до 500 евро.

Недекларираната валута с левова равностойност 404 054, 92  лева е иззета. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР, под надзора на Районна прокуратура-Бургас.

Водещи

Най-четени