Главсекът на МВР: 7 са задържани от снощната престрелка, участвали са към 30 души 09.06 | 09:20

Раните на Митьо Очите кървят, нон стоп му преливат кръв, дирят още, твърдят източници от МБАЛ - Бургас

От iNews.bg

Към момента са задържани 7 лица за инцидента в Слънчев бряг. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов в ефира на БНР във връзка с престрелката в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков, а негов охранител загина. "Броят на задържаните ще бъде една динамична цифра през целия ден. Вече са установени близо 30 лица, които имат различно участие”, уточни Костов. И допълни, че те се издирват на територията на 5 области, за да бъдат локализирани”.

Пред Нова ТВ по-рано пък той разказа, че инцидентът от снощи е по битов повод. "Вчера следобед е възникнало пререкание по повод място за паркиране между млад човек, живеещ на съпружески начала с дъщерята на Димитър Желязков, и собственика на заведението, в което е станал инцидентът. След това е имало комуникация и опити за изясняване на възникналия конфликт, но нито една от двете страни не е съобщила на колегите от ОДМВР – Бургас”, каза Костов.

По думите му, самият инцидентът е възникнал около 20.50 минути, на малки групи от по 3-4 души, а се събрали 30-40 души пред заведението. "Част от лицата са влезли в заведението и там е настъпил конфликт между хората от обкръжението на Митьо Очите и тези от обкръжението на собственика на заведението”, поясни главният комисар. "Имало е юмручна свада, в последствия прераснала в престрелка. Крайната равносметка е един е убит, който е от охранителите на Димитър Желязков. Самият Желязков е ранен и е в критично състояние, ранени са още двама души от неговото обкръжение”, уточни главсекът на МВР.

Според него на тази етап не може да се издигне хипотеза, че пререканието е възникнало заради наркотици: "Всичко е възможно, но такива данни от разпитите, които имаме, районът е доста наситен и с видеонаблюдение, не можем да издигнем на този етап такава категорична хипотеза”. След инцидента има задържани две лица, едното от тях е вероятният извършител на убийството на приближения до Димитър Желязков”, подчерта Костов.

Междувременно, по непотвърдена информация на Флагман.бг, всички рани на Митьо Очите кървят сериозно, а дотук са му прелети 50 банки кръв и плазма, което количество се е оказало недостатъчно.  Към 8.45 ч. към Стара Загора е потеглил отново автомобил, тъй като и доставените оттам банки свършват, е разказал пре изданието източник.

 

По думите му кървят всички рани на Димитър Желязков - и на раменете, и в горната част на краката, както и в малкия таз. В най-тежко състояние обаче са бъбреците му, които отказват да работят.

Водещи

Най-четени