Гл. комисар Иван Спиридонов подаде оставка 26.06 | 16:45

По-рано днес трима служители на дирекцията бяха арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри

От iNews.bg

Директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" гл. комисар Иван Спиридонов подаде оставка, след като по-рано днес трима служители на дирекцията бяха арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри.
Спиридонов поема отговорност за случилото се и отбелязва, че оставката му е морален и логичен акт.
"През изминалите пет години всички ние работихме усилено за възстановяването на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и изграждането на позитивния й облик както сред българското общество, така и сред международните партньори. Заедно преодоляхме редица предизвикателства, бяхме мотивирани, целеустремени и последователи, за което говорят постигнатите високи резултати в борбата с организираната престъпност. Получихме и редица признания от наши и международни служби и повишихме доверието в институцията", пише още той.
С последното си обръщение Спиридонов изказва своята благодарност към служителите на дирекцията за съвместната работа през тези години. "Вярвам, че всички Вие ще продължите да работите все така всеотдайно, с висок професионализъм и чувство на отговорност за утвърждаване на авторитета на службата", завършва той.

Водещи

Най-четени