Голяма част от имащи право на хранителна помощ от ЕС не са си я взели 21.02 | 10:59

Най-много такива случаи има в София, където няма и 43% от хората са си получили полагащото им се

От iNews.bg

Голяма част от българите, одобрени по програмата за социално подпомагане с хранителни продукти, в която са включени 300 000 души, не са си взели пакетите. Пред БНР заместник генералният директор на Българския червен кръст д-р Надежда Тодоровска заяви, че БЧК за поредна година изпълнява в партньорство с Агенцията за социално подпомагане тази програма за раздаване на храни на най-нуждаещите се в страната.

"За момента БЧК е раздал в страната средно над 80%. Но има моменти, в които в големите градове хората не идват да си получават продуктите. В София например 42,7% към момента са дошли да си получат храните, т.е. по-малко от половината. За нас е важно да съобщим, че до 28 февруари нашите пунктове ще работят в няколко области, които имат относително нисък дял на раздаваемост, за да може хората да си получат храните", посочи д-р Тодоровска в предаването "Преди всички".

Тя допълни, че до края на срока от 9 до 16,30 часа във всеки работен ден ще има отворени 9 пунктове за раздаване на пакетите с храни ще има в София. Освен това в областите Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, Видин, Кърджали и Плевен.

"Това са местата, които сме идентифицирали най-нисък процент на раздаваемост", каза още д-р Тодоровска.

Водещи

Най-четени