Горски инспектор получи смъртна заплаха в некролог 21.04 | 15:11

Това е пореден опит за сплашване на служител на РДГ Велико Търново, след като на два пъти бяха палени имоти на началника на дирекцията

От iNews.bg

Горският инспектор Илиян Неделчев от Регионална дирекция по горите (РДГ) във Велико Търново е получил вчера заплаха за живота си. Некролог с неговото име е бил залепен при гаражите на администрацията, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). По случая незабавно е сезирано Районно управление "Полиция" - Велико Търново.

Текстът на заплахата гласи: "Настояща скръбна вест. Ще почине Илиян Неделчев.

Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак. Карай умно прибери се жив.

От приятели: Общ. Велико Търново, Павликени, Сухин дол".

Илиян Неделчев работи като горски инспектор в РДГ Велико Търново от 8 години. Миналата година той е съставил 45 акта на нарушители заедно с колегата си, с който работи в екип. За първото тримесечие на тази година двамата са издали общо 31 акта и 10 протокола за констатирани нарушения.

Актовете са основно за транспортиране и съхранение на дървесина без необходимите документи. За добрата си работа срещу "дървената мафия" Илиян Неделчев е номиниран за "Служител по контрола” за 2014 г. на РДГ- Велико Търново.

"Нелепата постъпка е поредният случай на натиск срещу горски служители", коментира от ИАГ. От централната администрация припомнят, че само преди няколко дни е била запалена стопанска постройка, собственост на зам.-директоръта на РДГ Велико Търново. В края на март до основи изгоря и тухлена къща в същия имот.

 

Водещи

Най-четени