Гранични полицаи задържаха 2 BMW-та 23.01 | 15:30

Единият е откраднат в Германия, а другият е обект на застрахователна измама в Италия

От Кремена Бедерева

Снощи на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал за излизане от страната лек автомобил BMW X6 с руски регистрационен номер. Той бил управляван от 48-годишен руски гражданин.

Автомобилът е отклонен за контрол на втора линия. Там експертите установили, че има интервенция върху рамата. Колата е открадната в Германия и обявена за издирване в Шенгенската информационна система и Интерпол.

Междувременно е била продадена и регистрирана в Русия с пренабития номер на рамата. Луксозният автомобил е задържан в ГПУ-Свиленград, съобщават от пресцентъра на МВР.

Вчера (22 януари) на същия пункт при излизане от България е бил задържан още един автомобил BMW X6, с италианска регистрация. Той бил управляван от 44-годишен италиански гражданин.

Граничният полицай, извършил проверката на луксозното возило, се усъмнил, че в случая може да става въпрос за застрахователна измама. При извършената проверка на втора линия граничните полицаи разкрили, че представеното пълномощно и застраховката на колата не са истински.

Със съдействието на служител на FRONTEX, работещ на ГКПП-Капитан Андреево, е установено, че 44-годишният италианец е регистриран в полицията за кражба на друга кола. Автомобилът е задържан в ГПУ-Свиленград. Работата и по двата случая продължава.

Водещи

Най-четени