Грипът отминава в София и Благоевград 01.02 | 11:44

Все още много заболели има в Пловдив

От Елена Коцева

Очаква се заради висока заболеваемост на учениците от остри респираторни инфекции от утре да бъдат преустановени учебните занятия в още осем училища от четири общини на Силистренска област.

В общината вече втора седмица е обявена грипна епидемия, но отделните учебни заведения определят сами дали да обявят ваканция или да продължат учебния процес. Поради заболяване днес отсъстват 12,8 на сто от учениците в  областта. До края на седмицата е преустановена работата на детските  заведения в Главинишката и в Дуловската община, съобщи БТА.

Вчера грипна епидемия бе обявена в още четири области на страната - Стара Загора, Русе, Ямбол и Монтана. С това регионите, които са значително засегнати от болестта, стават 18.

До края на седмицата се очаква в някои от тях като София-област и Благоевград епидемията да бъде отменена, а в други места на страната тя обаче тепърва да започне.

От днес учениците в София са на училище и за тях вторият учебен срок започна. В Пловдивско грипната ваканция бе удължена до края на тази седмица и учениците ще бъдат на училище една на 7 февруари. 

От утре, сряда, започват учебните занятия в цялата област Благоевград, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието. Грипната епидемия в областта обаче не е отменена.

Не са на училище и много от децата в Стара Загора, тъй като вирусът засяга предимно деца до 10 години. В града са разкрити противогрипни кабинети в помощ на личните лекари. Те се намират в болничните заведения.

От РИОКОЗ апелират още веднъж към родителите да ограничат максимално контактите на децата си.

Водещи

Най-четени