Гръцкият студент, премазал 16-годишната Катя, призна вината си 02.07 | 21:50

Той е влетял в автобусната спирка с 98 км/ч

От Теодора Кокаланова

Гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна 16-годишната Катерина Матеева на автобусната спирка в Пловдив, се е признал за виновен пред разследващите, съобщи прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура.

Прокуратурата му повдигна конкретизирано обвинение. "Повдигнати са обвинения и на двамата водачи на превозните средства, участващи в катастрофата", уточни Илиев. Те са с еднакви текстове, но различни нарушения по Закона за движение по пътищата, предаде агенция "Фокус". За Боскос това е движение с превишена скорост, с която той е влязал, на червен светофар, в кръстовището.

Скоростта е била 98 км/ч. Другият водач пък не се е съобразил с всички обстоятелства на пътното платно, така че да контролира автомобила си при опасност. "Всеки ще си понесе наказанието в зависимост от вината", отбеляза  рокурор Илиев.

И двамата не са осъждани и затова делото ще се внесе с предложение за административна отговорност, като опциите са глоба до 5000 лева и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

Въпреки, че се е признал за виновен, за Боскос има и отежняващи вината обстоятелства, тъй като той е бил санкциониран досега 5 пъти за превишена скорост. Ще бъдат преценени всички обстоятелства и за двамата водачи.

"Тепърва предстои материалите по делото да се предявят, след което, в най-скоро време делото ще бъде внесено в съда", допълни Илиев.

 

Водещи

Най-четени