ДОСТ издига своя кандидат-президентска двойка 28.08 | 08:49

През следващите 5 години България трябва да се управлява от президент евроатлантик, ако се появи такъв кандидат, ще го подкрепим, заяви Местан

От iNews.bg

Партия ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за предстоящите президентски избори, обяви лидерът на партията Лютви Местан в Кърджали. "Дали регистрацията на партията в ЦИК за участие в президентските избори е равно на издигане на  наша кандидат-президентска двойка – не, не е равно. Но вече създава такава предпоставка, ние ще имаме принципно готовност  да  имаме дори наши кандидати  за президент и вицепрезидент", подчерта Местан, цитиран от бТВ.

Лидерът на ДОСТ уточни, че за партията е важно след президентските избори да има приемственост по отношение на сегашния президент Росен Плевнелиев. "Най-голямата задача на ДОСТ е България да се управлява през следващите 5 години от президент  евроатлантик. Ако  се появи кандидат с такъв профил , той би могъл да получи подкрепата на ДОСТ  още на първи тур, тоест нашия партиен егоизъм би останал на заден план”, допълни Местан.

Той отново припомни, че ДОСТ е била първата българска партия, която в ранното утро на 16 юли чрез своя официална позиция остро е осъдила опита за преврат в Турция. За нас тя е съседна, приятелска страна и на всички наши срещи търсим активен диалог, както с управляващите, така и с опозиционните партии там, заяви той.

Водещи

Най-четени