ДПС се обяви срещу държавни акции в ЧЕЗ 05.03 | 14:54

Това би било намеса на правителството в частния бизнес, казва Карадайъ

От iNews.bg

ДПС се противопоставя на намерението държавата да влезе в сделката с ЧЕЗ. Според лидерите на партията Мустафа Карадайъ това би представлявало намеса на държавата в частния бизнеса.

ДПС организира днес семинар на тема "Отворено управление – нова възможност за либералните демокрации. Привличане на гражданите в процеса на вземане на решения”. Целта е ДПС да даде началото на широка обществена дискусия за възможностите и предизвикателствата, пред които са изправени демокрациите от новото време.

"Това е важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като един вид подготовка за управление на страната от наша страна”, заяви Мустафа Карадайъ след среща на депутатите и ръководството на ДПС в сараите на Ахмед Доган в Бояна миналата седмица. "Ако властта по един или друг начин се опитва да обсебва процесите, те се превръщат в диктатура”, обяви днес Крадайъ, цитиран от бТВ.

"Министър-председателят трябва да подава сериозни сигнали, че знае за сделката. Връщането назад, ако държава влезе и с 34%, това е намеса на държава и то много сериозна. От всяка безизходица има 17 изхода. Пожелавам на премиера да намери най-добрия изход”, коментира Рамадан Аталай от ДПС по време днешния семинар.

"Сделката с ЧЕЗ ме притеснява най-много с реакцията на институциите. Това е сделка, която не е правена тайно, а всички са изненадани. Как ще се управлява дружеството това трябва да ни интересува”, каза евродепутатът Искра Михайлова.

Водещи

Най-четени