Дариткова, ГЕРБ: Нямаме притеснения за вота на недоверие 15.07 | 15:30

Тя припомни, че ЕК потвърдила успехите на България за справяне срещу корупция и за това де факто мониторинга върху съдебната система паднал отпаднал

От iNews.bg

Нямаме притеснения за вота. Имаше преди време такъв, аргументите са им несъстоятелни. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в НС по повод внесени от БСП вот на недоверие към кабинета на тема корупция. 

Тя припомни, че ЕК потвърдила  успехите на България за справяне срещу корупция и за това де факто мониторинга върху съдебната система паднал отпаднал.

Тя опроверга евродепутатът от БСП Елена Йончева, която твърди, че е инициирала дебат в комиситя по правосъдния и вътрешен ред  на тема състоянието на върховенството на закона в България. Такъв дебюта нямало, единствено преди две седмици координаторите на Комисията са приели решение, което било изцяло рутинно да се проведе дебат с реосрен комисар без България да е във фокуса на дебатите. 

По думите й очаквали национално отговорните партиите да подкрепят правителството и усилията, които полагат да изведат България към успешна посока в условията на справяне с кризата. 

"Ако БСП са толкова притствни за корупцията да започнат промяна от собствените си редици", завърши Дариткова.

Водещи

Най-четени