Двамата задържани за инцидента на „Ситняково“ на свобода срещу по 500 лв. 20.08 | 20:22

Обвиненият, че е счупил стъклото и е скачал по капака на колата казва пред съда, че само е бил на протест

От iNews.bg

И двамата задържани за случая с бялата кола на протеста пред румънското посолство получиха 500 лева гаранция. Днес и вторият задържан - Георги Георгиев, излезе на свобода. Това стана след решение на съда, съобщава Нова телевизия.

По-рано през деня прокуратурата поиска постоянен арест за Георгиев. 25-годишният Георги Георгиев е обвинен в хулиганство и повреждане на чужда собственост.  Според разследващите младежът скачал по предния капак на колата на майката с децата и счупил стъклото като го удрял с ръце. Всичко това е станало пред очите на невръстните деца на Елена Мицева.

Защитата му твърди, че той е невинен. Пред съда Георгиев заяви, че не е участвал в погрома на колата, а е бил само на протест. 

"Той обясни, че няма съпричастност по увреждането на автомобила. Заяви, че се е възползвал от мирното си право да протестира и че се е доближил до колата едва, след като госпожата е потеглила през тълпата, за да предотврати тя да нанесе щети върху протестиращите”, поясни адвокатът на обвиняемия Георги Георгиев.

Другият обвинен по случая - Стоян Атипов е на свобода срещу 500 лева.

Водещи

Най-четени