Две нови партии се родиха в мразовития почивен ден 07.01 | 17:26

Братът на Ненчо Балабанов влезе в новия политически проект на Бареков

От iNews.bg

България се сдоби с поредните партии. На политическата сцена у нас се появяват две нови сили – проектът на бившия правосъден министър Христо Иванов "Движение Да, България" и наследникът на ББЦ на Николай Бареков - "Презареди България".

Първата бе учредена в присъствието 1235 души. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател. В речта си пред учредителите Христо Иванов заяви, че основна кауза на новата политическа сила е борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. "Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения", отбеляза той, цитиран от БТА.

"Презареди България" пък е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията - наследник на ББЦ, влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов, брат на известния актьор и имитатор на Бойко Борисов Ненчо Балабанов, както и юристът Катя Иванова, член на ЦИК. Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новият проект. За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков.

Водещи

Най-четени